Мъск: Netflix е негледаем заради woke културата

мин. четене

Изпълнителният директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск обяви, че „вирусът на woke ума прави услугата за стрийминг Netflix „негледаема“. Мъск написа това, отговаряйки на туита на Slashdot за това, че акциите на Netflix са се понижили с 20%, след като компанията съобщи, че е загубила абонати за първи път от повече от 10 години.

Woke е понятие, което обхваща тенденцията да си „буден“ и да реагираш на расовите предразсъдъци и дискриминация и за правата на тези с различна сексуална ориентация или изразяващите свободна полова принадлежност).

До сряда сутринта преди отварянето на пазара акциите на Netflix поевтиняха с 27%. Wall Street Journal съобщи в сряда, че те са се запътили към най-лошия си ден от близо десетилетие.

При публикуването на своя отчет за първото тримесечие във вторник следобед, съизпълнителният директор на Netflix Рийд Хейстингс каза, че компанията ще експериментира с по-евтини, поддържани от реклами пакети и призна ефекта от нарастващата конкуренция на пазара за стрийминг. Компанията прогнозира още по-голяма загуба от два милиона абонати през второто тримесечие, което означава, че ще завърши първата половина на годината със 7,8 милиона абонати по-малко от това, което Wall Street очакваше.  

Междувременно Мъск работи с инвестиционната банка Morgan Stanley, за да осигури финансиране за офертата си за 43 милиарда долара за закупуване на Twitter, съобщи New York Times. Милиардерът беше открито критичен към това, което вижда като тенденция в Big Tech - да цензурират свободата на словото, особено консервативните гледни точки.

Мъск посочи, че е готов да похарчи до 15 милиарда долара от собствените си пари, за да направи Twitter частен и се очаква да изготви оферта за по-малко от 10 дни.

 

 

За автора:

Никола Симеонов

Градът ражда красота, вълнение, спокойствие и музика. Едновременно. Обичам да потъвам в това море от звуци и разкази, прокраднали се от ъглите, малките недодялани улички, широките булеварди със свистящи коли-електрони. Градът е голям, като света и малък като него. Хората се търсят в града, в автобуса, в трамвая. Искам да им помогна да се намерят, чрез историите, които самите те не знаят, че мог...

Виж профила

Още по темата: