YouTube дава щедри бонуси от реклами за кратки видеа

мин. четене

YouTube разкри нов начин създателите на видео съдържание да могат да печелят пари на фона на все по-засилващия се трафик на китайския конкурент TikTok. YouTube предлага на авторите на кратки видеа да печелят по 45 % от приходите от реклама, която привличат със съдържанието си, което е доста примамливо и щедро.

Стрийминг платформата обяви, че ще въведе реклами и при кратките видеа, подобно на останалите реклами, при които потребителите придобиват 55 % от рекламите, които привличат към своя трафик. За сравнение TikTok дава 1 милиард долара на авторите на видео съдържание в платформата си и дали заради това, или заради силния тийнейджърски и младежки интерес, платформата се разви експоненциално.

„Искаме YouTube да бъде мястото, където авторите на видео съдържание да получават най-голямата си подкрепа на фона на бързопроменящата се дигитална среда“, каза продуктовият мениджър на YouTube Нийл Моан.

Социалните мрежи, стрийминг и видеоплатформите са обвинявани, че са пристрастяващи и се превръщат в измамна формираща среда за децата и младите, заради което има отлив от абонати. Дори звезди като Том Холанд си дадоха почивка от социалните мрежи. 

Бивш модератор на съдържание за TikTok съди гиганта и неговата компания майка, ByteDance, за това, че не са взели мерки за защита на психичното ѝ здраве.

Повече вижте тук:

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: