5 филма, които ще гледаме през декември

мин. четене

Личната история на един от най-великите режисьори, филм който предизвика осемминутни овации в Кан, завръщане на Пандора с Джеймс Камерън – този декември определено киноманите има какво да гледат на голям екран.

Ние няма да пропуснем и филма за малкия Никола, вижте какво още избрахме да гледаме този месец.

„Семейство Фейбълман”

Премиера: 02.12.2022

Режисьор: Стивън Спилбърг

В ролите: Робин Бартлет, Гобриел ЛаБел, Сет Роугън, Пол Дано, Мишел Уилямс, Джулия Бътърс, Джийни Бърлин

Дългоочакваният биографичен филм на живата легендата на киното част от зрителите видяха в рамките на Киномания. Този декември Стивън Спилбърг  ни дава възможност да се докоснем до най-съкровения му свят.

Вдъхновен от собственото детство на Спилбърг, „Семейство Фейбълман” е дълбоко лична история за порастването на един млад мъж, който открива шокираща тайна, която може да разруши напълно и без това сложните отношения в семейството му.

„Идиотският триъгълник”

Премиера: 02.12.2022

Режисьор и сценарист: Рубен Йостлунд

В ролите: Златко Бурич, Вики Берлин, Харис Дикинсън, Чарлби Дийн Крийк, Уди Харелсън, Ирис Бербен, Доли де Леон

Още един филм, от програмата на Киномания, който при премиерното си представяне в Кан  предизвика осемминутни овации. Филмът е социална сатира, която осмива традиционните модели в обществото, култа към външния вид, свръхматериализма и класовото разделение.

"Идиотският триъгълник“ проследява историята на звездна двойка модели (в ролите Харис Дикинсън и Чарлби Дийн), поканени на луксозен круиз в компанията на извънредно богати гости, сред които руски олигарх и британски търговци на оръжие. Капитанът на кораба (в ролята Уди Харълсън) е алкохолик и отявлен марксист. Круизът завършва катастрофално и оцелелите – двойката модели инфлуенсъри, група милиардери и чистачките на кораба – се озовават на пустинен остров, където йерархията и взаимоотношенията между тях са поставени в напълно различни условия.

 

„Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“

Премиера: 02.12.2022

Режисьор: Амандин Фрьодон, Бенжамен Масубр

Екранизацията по така любимата на поколения поредица на Рьоне Госини и Жан-Жак Семпе, е повече от чудесна възможност преди Коледа да си подарите среща с любимия литературен герой в киносалона.

Филмът разказва не само историята на симпатичния палавник Никола, но и на приятелството и съвместната кариера на карикатуристът Жан-Жак Семпе и писателят Рьоне Госини .

„Аватар: Природата на водата”

Премиера: 16.12.2022

Режисьор: Джеймс Камерън

Сценаристи: Джош Фридман и  Джеймс Камерън

В ролите: Мишел Йео, Дейвид Тюлис, Еди Фалко, Вин Дизел, Стивън Ланг, Кейт Уинслет, Джовани Рибизи, Уна Чаплин, Сигорни Уивър, Зоуи Салдана, Сам Уортингтън

Повече от десет години след събитията в Аватар Джейк Съли (Сам Уортингтън) живее щастливо заедно с Нейтири (Зоуи Салдана) и техните деца.

Когато стара заплаха се завръща на Пандора, двамата са принудени да напуснат дома си и да се отправят към различни региони на изобилстващата от живот луна и да търсят помощта на други на‘ви племена.

Неприятностите обаче ги следват по петите – Аватар: Природата на водата е разказ за трагедиите, които преживяват Джейк и Нейтири и битките, които водят, за да останат живи и да запазят семейството си заедно.

“I Wanna Dance With Somebody: Филмът за Уитни Хюстън”

Премиера: 23.12.2022

Режисьор: Стела Меги

В ролите: Кларк Питърс, Аштън Сандърс, Стенли Тучи, Наоми Аки, Тамара Тюни

Биографичната музикална драма разказва за живота на певицата Уитни Хюстън. Филмът е по сценарий на Антъни МакКартън, а бившият продуцент на Хюстън – Клайв Дейвис е продуцент на филма.


Още по темата: