Документалният филм за сър Ричард Брансън, който ще ви вдъхнови

мин. четене

Оригиналният документален сериал на HBO „Брансън“, режисиран от Крис Смит, дебютира днес по HBO Max. Очакват ни 4 епизода (всеки петък), в които режисьорът Крис Смит ще ни покаже  окаже смелостта, безпрецедентния оптимизъм и способността му да открива нови хоризонти на Ричард Брансън.

16 дни преди да извърши планирания исторически тестови полет на Virgin Galactic миналата година, Ричард Брансън застава пред камерата в проект, който трябва да се фокусира върху рискованото приключенско начинание.

Режисьорът и продуцент Смит, когото познаваме от безупречната му работа по филма „30-метровата вълна”, ни отвежда на едно по-обхватно, но в същото време много лично 70-годишно пътешествие от детските години на Брансън във Великобритания.

“Никога не съм гледал назад и предпочитам да се фокусирам върху бъдещето. Но понякога животът предлага възможности да предприемете пътуване по алеята на спомените, преди да се върнете бързо в настоящето“,  казва самият Брансън. "Бях толкова развълнуван да приема поканата на Крис да направя този сериал. Той улавя върховите моменти от живота ми – без да пренебрегва предизвикателствата, безсънните нощи, моментите на силен страх, разбитото сърце и дните, в които всичко изглеждаше просто невъзможно.“

 

Пилотният епизод 1, който можем да видим днес,  изследва ранните години на Брансън и влиянието на майка му. Като тийнейджър с дислексия той напуска училище на 15, за да създаде списание, което води до звукозаписен бизнес и създаването на Virgin Records и мегамагазините Virgin.

В епизодите са включени и коментари от членове на семейството му, бизнес партньори и журналисти, както и архивни публични и домашни видеозаписи. 

„Брансън“ разкрива възходите и спадовете на човек, воден от поемането на риск както в бизнеса, така и в личния си живот. 

 

Да си припомним 2021 г. - годината на космическия туризъм

 


Още по темата: