Ето кои са най-икономичните дестинации в Европа в момента

мин. четене

Кои са най-изгодните дестинации за пътувания в Европа? Това е целта на  германската онлайн платформа Omio,която си поставя за цел в тазгодишното си проучване.

Ако се чудите къде да прекарате коледните и новогодишни празници, това е идеална възможност за всеки от вас да намери нещо евтино и приятно - включително и в последния момент. Класацията включва всички налични възможности за прекарване на времето - от безплатни събития и обиколки на ключови места, до най-евтини места за настаняване, вечеря, транспорт - включително и до самото място. Не са пропуснати и най-малки детайли - от цената на бирата, до броя публични места за пиене на вода.

На върха на класацията е испанският град Гренада. Той предоставя забележителната бройка от над 112 безплатни атракции, а цената на бирата е само 2.50 евро. Цената на 24-часовия билет за градския транспорт е сравним с еднократния за София - 1.40 евро.

При всички тези "благинки" - това не е просто евтина дестинация, а именно мястото, където се намира и една от най-вълнуващите дестинации в света - замъкът Алхамбра, както и величествената катедрала на града. В близост са и прочутите планини Сиера Невада - преведено от испански името означава "Заснеженият хребет".

Това е топ 10 на класацията на Omio:

1. Гренада, Испания

2. Брюж, Белгия

3. Венеция, Италия

4. Валенсия, Испания

5. Единбург, Обединеното кралство

6. Инсбрук, Австрия

7. Кембридж, Обединеното кралство

8. Севиля, Испания

9. Малага, Испания

10. Флоренция, Италия

 

Четири от топ 10 дестинации са в Испания и със сигурност са предимство за Иберийския полуостров, като тенденцията продължава и в топ 20, където присъстват също и сериозни дестинации като Барселона. Италия и Обединеното кралство също продължават с прилично представяне в челните 10 и 20 най-достъпни градове в Европа. Това е и доказателство, че дори и в икономически несигурни времена, винаги може да се намери време за едно вълнуващо пътуване малко по-надалеч от София, която за жалост не успява да влезе в тази класация, въпреки щедрото разнообразие от над 100 места.


Още по темата: