Под палмите с коктейл... в Букурещ

мин. четене

Ако мечтаете за тропически остров и палми през зимата и в топлите води да пиете коктейл "Мохито" или "Куба либре", вече не е нужно да се качвате на самолет. Всичко това ще намерите само на 350 км. от София или 5 часа път с кола. Вземете бански, джапанки, хавлия и добро настроение, защото най-тузарските тропици се намират... в Букурещ!

Т. нар. Терми са модерният аква парк край румънската столица, който привлича туристи от целия регион и е подходяща уикенд дестинация за българите.

Мястото е изцяло туристическо и предлага няколко зони според това какво искате да правите. Основният басейн е достатъчно голям да побере стотици хора, като във водата има няколко бара – вътрешен и външен. И сега ще попитате как се плаща във водата? Още с влизането ви дават часовник с код, към който се добавя всичко консумирано. Ако искате да пиете кафе или коктейл или да отидете в другата зона с храната или пък да се отдадете на пълно изтрещяване на водните пързалки. Всяка зона има отделна цена като предварително заявявате какво искате, но бъдете внимателни, защото в целия парк заграждения няма, но само влизането в другата зона, ще бъде засечено от часовника и на изхода ще бъде заплатено от вас. 

Може да прекарате цял ден в забавления, защото тук е помислено за всякакви глезотии. Ако не носите хавлия – ще може да наемете. Ако искате да хапнете – има храна. Ако искате воден масаж и сауна, имате го. Ако искате да гледате нощния град – излезте навън, без да излизате от басейна. Освен всичко, отвън са ярко оцветените фонтани, които правят нощното преживяване още по-голям спектакъл.

През лятото външната част предлага още повече забавления на открито, като работното време на парка е до 22 ч.

Усещането е като за тропически остров. Препоръчваме, ако планирате да посетите „Термите“, да си направите онлайн резервация, което ще ви даде и по-добра цена. По-изгодно е и посещението през делнични дни, а отделна цена има и за посещения след 18:30, но 4-те часа са напълно достатъчни да се топнете във всеки отделен басейн. Препоръчваме ароматерапията в басейна със соли и този с магнезий. Друга препоръка е да отидете в часови диапазон така че да хванете и дневна, и нощна светлина, защото усещането е различно. 

Много добра организация на мястото, хигиената е на ниво, но не всички служители говорят достатъчно добре чужди езици, заради което се доверете на онлайн преводача вместо да допускате гафове.

Ценови диапазон: $$

Ако пътищата ви влекат, ще ви е интересно и това

Снимка: Pixabay" />

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: