"Металика" и "Манескин" повеждат борба със световната бедност

мин. четене

"Металика", "Джонас брадърс" и Марая Кери ще са хедлайнери на концерт в Сентрал парк в Ню Йорк следващия месец. С безплатното благотворително шоу ще се отбележи 10-та годишнина от фестивала Global citizen, организиран за борбата с крайната бедност, съобщи  Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Концертът е насрочен за 24 септември и участието си са потвърдили още Ъшър, Сиза и H.E.R., който ще се излъчва на живо. Събитието няма да е толкова шумно, колкото е призивът за незабавни действия срещу многото международни кризи, отбелязва БТА.  Водещ на шоуто ще бъде Приянка Чопра.

Близо 320 милиона души по света са изправени пред глад, а ковид-пандемията е изтласкала близо 100 милиона души в крайна бедност. Руската военна инвазия в Украйна влоши ситуацията още повече.

"Ако не предприемем спешни мерки сега, още близо 200 милиона души вероятно ще изпаднат в крайна бедност до края на годината, с което хората по света, живеещи изключително бедно, отново ще надминат един милиард души", каза изпълнителният директор на Global citizen Хю Еванс.

Според стандартите на международните организации, хората, които живеят с по-малко от 1,90 щатски долара на ден, съществуват в крайна бедност.

Поп звездата Чарли Път, латино сензацията Росалия, италианските рок таланти от "Манескин" също ще свирят на концерта.  Сред изпълнителите в Акра са рапърът Стормзи, нигерийката Темс и звезди от Гана. Двата концерта ще се излъчват и стриймват по ABC, FX, Hulu, в Twitter, YouTube и други канали.

Още примери как "МЕталикта" участват в благотворителни каузи: 

 

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: