ABBA отново на сцената... като дигитални аватари

мин. четене

Изпълнявайки любимите си хитове като Mamma Mia! и Dancing Queen, шведската супергрупа ABBA се завърна на сцената в четвъртък, макар и като дигитални аватари, на нова концертна резиденция в Лондон.

Бьорн Улвеус, Бени Андерсон, Агнета Фалтског и Ани-Фрид Лингстад ​​бяха въведени във виртуалния живот като дигитални версии на себе си от своя разцвет през 70-те години, благодарение на технологията за улавяне на движение. Последното им участие беше преди около 40 години.

Четворката, всички вече в седемдесетте си години, позираха заедно на премиерата на червения килим на концертите в четвъртък на специално изградено място, наречено ABBA Arena.

„Мисля, че всички сме много щастливи да се върнем в Лондон, защото не съм бил тук от не знам колко години“, каза Фалтског, цитиран от France24.

"Толкова е хубаво да видиш всички лица, всички очаквания и всичко! Това отива право в сърцето ти".

ABBA работи по проекта с екип от 850 души от Industrial Light & Magic, основана от създателя на Star Wars - Джордж Лукас. Придружени от група на живо, аватарите (или ABBA-tars) изпълняват около 20 песни по време на 90-минутното шоу, наречено Voyage. По време на шоуто те се шегуваха и дори смениха костюмите си. Истинските ABBA гледаха шоуто като публика и се качиха на сцената в края, прегръщайки се и помахвайки на публиката.

Концертите, които започнаха официално в петък, са част от изключително успешното завръщане на групата, която оглави класациите миналия ноември с Voyage, първият им албум от 40 години. Създадена през 1972 г., ABBA печели легиони от фенове по целия свят и е продала около 385 милиона записи.

Те се разделиха в началото на 80-те години на миналия век, като от години се въртяха слухове, че ще се съберат отново на сцената.

„ABBA никога не ни е напускала“, каза Фалтског.

За автора:

Никола Симеонов

Градът ражда красота, вълнение, спокойствие и музика. Едновременно. Обичам да потъвам в това море от звуци и разкази, прокраднали се от ъглите, малките недодялани улички, широките булеварди със свистящи коли-електрони. Градът е голям, като света и малък като него. Хората се търсят в града, в автобуса, в трамвая. Искам да им помогна да се намерят, чрез историите, които самите те не знаят, че мог...

Виж профила

Още по темата: