Албумът на The Smile е почти готов

мин. четене

Новият албум на The Smile е като цяло готов. А кои са The Smile? Група, която включва членовете на Radiohead Том Йорк и Джони Гринууд, както и барабанистът на Sons of Kemet Том Скинър. Te работят усилено по новите си записи през последно време и нямат търпение феновете да ги чуят, пише Music News.

Говорейки за техния творчески процес в подкаста „Smartless“, Том сподели:

 „Джони дойде с куп идеи. Не го бях виждал известно време, а той просто ми ги избълва преди да успея да му кажа: „Чакай, чакай...“. Много голяма част от мен ретроспективно казваше: „Добре, какво ще правя с всичко това?“, което беше наистина хубаво".

Том призна, че е харесал предизвикателството да направи новия албум:

„Харесва ми да се опитвам да намеря различни начини за писане на текстове. Обичам да намирам различни начини за сглобяване на музика. Обичам да уча нови инструменти като Джони. Кара ме да се будя сутрин и вероятно винаги ще се случва, освен ако не загубя способността си да мисля правилно. Няма нищо друго. Няма „Сега трябва да се преместя в тази област“, ​​няма някакъв вид естетически дневен ред. Ти си повлиян от това, което слушаш. Винаги един вид си „купувам“ нова музика."

Звездата ветеран също така разкри, че има два ясно различими начина да прави музика:

 „С текстовете е нещо съвсем различно, където ще бъде или много бързо и много лесно - или ще има месеци и месеци на разкъсване, буквално ред по ред, в най-старателно странен вид. Опитваш на неща, изхвърляш ги, опитваш неща, изхвърляш ги…“.

И добави:

„Понякога се стига до момента, в който казваш просто „Е, имам тази сричка, имам тази съгласна и имам тази сричка, а сега просто ще чакам останалите да се появят".

За автора:

Никола Симеонов

Градът ражда красота, вълнение, спокойствие и музика. Едновременно. Обичам да потъвам в това море от звуци и разкази, прокраднали се от ъглите, малките недодялани улички, широките булеварди със свистящи коли-електрони. Градът е голям, като света и малък като него. Хората се търсят в града, в автобуса, в трамвая. Искам да им помогна да се намерят, чрез историите, които самите те не знаят, че мог...

Виж профила

Още по темата: