Ед Шийран с ново видео, заснето в Украйна дни преди инвазията

мин. четене

Британската поп звезда Ед Шийрън разкри, че е заснел последното си музикално видео в Кийв, столицата на Украйна, само дни преди Русия да нахлуе в страната. Певецът и автор на песни пусна видеото към песента си 2step, с участието на рапъра Lil Baby, в официалния си канал в YouTube в петък сутринта.

Преди да започне песента, на екрана черно-бяло послание, написано от звездата. В него 31-годишният носител на "Грами" обяснява, че е заснел видеото в Кийв, преди „да започнат опустошителните актове на насилие“, цитиран от CNN.

„За първи път посетих страната и се почувствах толкова добре дошъл...“, каза той. „Украйна е горда и силна страна и аз съм благодарен, че имах възможността да снимам видеото си там“.

Шийрън казва още:

„Подкрепям Украйна и ще даря средствата от стрийма на видеото в YouTube на хуманитарната инициатива на "DEC [Комитета за спешни случаи при бедствия] Украйна“.

Песента 2step е най-новата от албума на Шийрън "=" (или "Еquals"), който той издаде през 2021 г. Шийрън се присъединява към десетки музиканти, като Pink Floyd, които изразиха подкрепата си за украинския народ на фона на агресията на Кремъл.

За автора:

Никола Симеонов

Градът ражда красота, вълнение, спокойствие и музика. Едновременно. Обичам да потъвам в това море от звуци и разкази, прокраднали се от ъглите, малките недодялани улички, широките булеварди със свистящи коли-електрони. Градът е голям, като света и малък като него. Хората се търсят в града, в автобуса, в трамвая. Искам да им помогна да се намерят, чрез историите, които самите те не знаят, че мог...

Виж профила

Още по темата: