Гръндж супергрупа се появи изневиделица и представи цял албум

мин. четене

Членове на емблематичните рок групи Nirvana, Soundgarden, Pearl Jam, Void и Giants in the Trees се обединиха, за да формират това, което до голяма степен е "The Avengers на грънджa" - чисто нова супергрупа, наречена 3rd Secret. И пуснаха изненадващ дебютен албум.

Снимка: Mike Hipple

Оглавявани от бившия басист на Nirvana - Крист Новоселич, барабанистa на Pearl Jam/Soundgarden - Мат Камерън, и китариста на Soundgarden - Ким Тайил, 3rd Secret представиха едноименния си дебютен запис в Spotify в понеделник. Новоселич и Камерън са автори на по-голямата част от 11-те парчета в албума, миксирани от продуцента на първия албум на Nirvana – Bleach, Джак Ендино.

Bubba Dupree от 80-тарската хардкор пънк групата Void и певиците Джилиан Рей и Дженифър Джонсън завършват шестчленната банда. Рей е написала текстовете на всички песни от албума, а преди това е работила с Новоселич в групата Giants in the Trees.

Верни на името си, 3rd Secret пазеха дебютния си проект в тайна до деня на издаването, пише Billboard. За наистина внимателните обаче имаше няколко улики - групата направи тайно шоу в Музея на поп културата в Сиатъл, заснето от Камерън, а Новоселич написа в Twitter, че работи по нещо ново още през февруари.

„Наистина съм зает – опитвам се да завърша записи“, гласеше изтритото съобщение - "Но това е тайна, така че не казвайте на никого!!!"

Минималистичният уебсайт на групата вече показва съобщението: „ВЛЕТЕТЕ В ТАЙНАТА! НОВ АЛБУМ ВЪВ ВАШАТА ЛЮБИМА СТРИЙМИНГ УСЛУГА.” LP-то вече избухва в Spotify, но изглежда, че групата има проблеми да го направи достъпен в Apple Music.

Снимка: Tony Drovetto for Museum of Pop Culture

„Моля, бъдете търпеливи, тъй като песните бяха качени в събота вечер и се нуждаят от време, за да стигнат до платформите за стрийминг“, се казва в публикация на уебсайта. „Препоръчваме да слушате в YouTube I Choose Me и всички останали парчета от албума, докато предпочитаната от вас услуга не навакса“.

За автора:

Никола Симеонов

Градът ражда красота, вълнение, спокойствие и музика. Едновременно. Обичам да потъвам в това море от звуци и разкази, прокраднали се от ъглите, малките недодялани улички, широките булеварди със свистящи коли-електрони. Градът е голям, като света и малък като него. Хората се търсят в града, в автобуса, в трамвая. Искам да им помогна да се намерят, чрез историите, които самите те не знаят, че мог...

Виж профила

Още по темата: