И Pearl Jam почетоха Тейлър Хокинс в началото на турнето си

мин. четене

Pearl Jam започнаха дълго отлаганото си турне в Северна Америка в подкрепа на албума си Gigatron от 2020 г. във Viejas Arena в Сан Диего във вторник вечерта (3 май), където групата отдаде почит на покойния барабанист Тейлър Хокинс, който почина неочаквано на 50-годишна възраст през март.

Преди да изсвири парчето от Gigaton - Quick Escape, фронтменът Еди Ведър почете приятелството на барабаниста на Pearl Jam - Мат Камерън с покойния барабанист на Foo Fighters.

„Той излъчваше нещо много невероятно и много специално. Липсва на всички и затова, Мат, отново съжалявам за загубата ти“, каза Ведър - „Но това просто ни дава още един шанс да кажем колко много те ценим“.

Тейлър Хокинс и Мат Камерън заедно през 2008 г. Снимка: Kevin Mazur/WireImage via Getty Images

Камерън и Хокинс свириха често заедно на барабани, а точно миналата есен дуото изпълни заедно песента на Queen - Keep Yourself Alive на фестивала на Ведър – Ohana, пише Billboard. Наскоро и барабаниста на Red Hot Chili Peppers - Чад Смит, изрази своята почит към паметта на покойния член на Foo Fighters.

Смъртта на Хокинс беше обявена чрез изявление в социалните мрежи от акаунтите на групата на 25 март, без да обявят веднага причина за смъртта му. Foo Fighters трябваше да излязат в петък вечер в Богота, Колумбия, като част от фестивала Estéreo Picnic. Според местните новини барабанистът е намерен мъртъв в хотелската си стая в Богота.

Службата на главния прокурор на Колумбия съобщи, че токсикологичен тест на урината е открил следи от 10 вида вещества в неговата система, включително THC (марихуана), трициклични антидепресанти, бензодиазепини и опиоиди. Службата отбеляза, че Националният институт по съдебна медицина ще продължи своето медицинско разследване, за да достигне до „пълно изясняване на събитията, довели до смъртта на Тейлър Хокинс“.

Барабанистите на Pearl Jam, Foo Fighters и RHCP на една сцена през октомври 2021 г. Снимка: Jeff Kravitz/FilmMagic via Getty Images

За автора:

Никола Симеонов

Градът ражда красота, вълнение, спокойствие и музика. Едновременно. Обичам да потъвам в това море от звуци и разкази, прокраднали се от ъглите, малките недодялани улички, широките булеварди със свистящи коли-електрони. Градът е голям, като света и малък като него. Хората се търсят в града, в автобуса, в трамвая. Искам да им помогна да се намерят, чрез историите, които самите те не знаят, че мог...

Виж профила

Още по темата: