"Идея за сън" - Таралеща с промо на трети албум!

мин. четене

От тийнеджъри израснахме с песните на Митко Таралежков. Нямаше значение, че бяха разпилени тук-там в интернет пространството. От свирене на живо до домашен запис с непретенциозно качество. Нямаше значение, защото ги пеехме по пейки, влакове, паркове, домашни купони, лагерни огньове.

Защото носеха живота на малкия човек в себе си, носеха любовта към ежедневието и извличаха с малко думи огромната красота на съществуването ни от това, което на пръв поглед е тривиално и познато за всички. Митко, истинският народен поет, беше там с китарката си да ни помогне посрещнем изгрева и изпратим залеза.

След това Митко събра група Таралеща – и творчеството му скочи на още едно ниво. И заедно страхотните музиканти започнаха да изкарват албуми по-бързо от центрофуга на 1600 оборота. Вече можем да чуем любимите си градски поеми с пълна мощ, качествен запис и в богат аранжимент със звънливи перкусии, кавал и акордеон.

Дойде време за третия албум на Таралеща. Трети!


„Имаме огромното удоволствие да Ви поканим на промото на новия албум на група Таралеща. След като разбрахте, че "Няма смисъл", и Ви направихме" Един гъз място в рая", дойде ред на една различна - "Идея за сън". В този албум, с радост Ви съобщаваме, че към нас се присъедини Асен Хайдутов и така бандата става шест членна“, пишат бандата във Facebook.

На 1 юни в Маймунарника ни очаква цялото танцуване и вълнение на тази Синя планета. На Таралеща рамо удрят други класици – Django Ze, една от най-свежите и интересни групи, някога звучали на родна почва. За пълен разкош на шоуто ще участват и цирковите "виртуози" от Нов Цирк.

„Идея за сън“ – това е името на новия албум. Очертава се едно истинско празненство. Да отпразнуваме живота, защото е кратък. А лятото е само на ужким, така че бързо – всички към Маймунарника в Деня на детето!

ВИЖТЕ СЪБИТИЕТО ТУК.

За автора:

Никола Симеонов

Градът ражда красота, вълнение, спокойствие и музика. Едновременно. Обичам да потъвам в това море от звуци и разкази, прокраднали се от ъглите, малките недодялани улички, широките булеварди със свистящи коли-електрони. Градът е голям, като света и малък като него. Хората се търсят в града, в автобуса, в трамвая. Искам да им помогна да се намерят, чрез историите, които самите те не знаят, че мог...

Виж профила

Още по темата: