Новият албум на RHCP оглави класацията на списание Billboard

мин. четене

Unlimited Love на Red Hot Chili Peppers скача на 1 първо място в класацията за албуми Billboard - Billboard 200. Това бележи второ челно място в историята на групата и първото усилие за оглавяване на класацията след Stadium Arcadium от 2006 г.

Новият им албум беше пуснат на 1 април и досега са продадени 97 500 копия в САЩ, сочат данни на Luminate. Калифорнийската банда е успяла до момента да изпрати осем албума в челната десетка на Billboard 200 през годините.

Unlimited Love измества от върха Mainstream Sellout на Machine Gun Kelly -  последния пада до номер 9 през втората си седмица. Новото LP е хит не само в САЩ. Unlimited Love също оглавява класациите за албуми в Обединеното кралство, Ирландия, Австралия, Франция, Германия, Нова Зеландия, Швейцария, Холандия и др.

Снимка: Randy Holmes via Getty Images

В рецензия с оценка 5.8/10, списание Far Out описва албума като „съвършено приятен и изненадващо мек алт-рок запис от група, чието наследство вече е подсигурено“:

„Малко слушатели ще намерят нещо, с което си струва да се обсебят в Unlimited Love, но като доказателство за статута на Фрушанте като емблематичния китарист на Red Hot Chili Peppers, албумът успява да изпълни сравнително скромните си цели”.

Въпреки че сложи относително безопасен албум на масата след завръщането си, китаристът със сигурност доказа стойността си в групата и данните за продажбите са доказателство за жизненоважната му позиция в групата.

Говорейки с Classic Rock по-рано тази година, Фрушанте обясни защо е решил да напусне групата преди 13 години:

„Изпаднах в доста психически дисбаланс през последните няколко години, в които бяхме на турнета“, каза Фрушанте – „Докато пътуванията продължаваха, аз навлизах дълбоко в окултизма, което се превърна в начин да избягам от този начин на живот. Окултното е склонно да усилва каквото и да си, а аз бях една неуравновесена бъркотия".

Събрани отново след толкова много време и с още един албум зад гърба си, Peppers са готови да тръгнат на световно турне това лято заедно с поддържащи изпълнители като The Strokes, St. Vincent, A$AP Rocky, Anderson Paak, Thundercat и др.

Със сигурност след внимателно преслушване и ние ще дадем своя поглед (или слух…) за най-новата музикална манджа на Лютите чушки.

За автора:

Никола Симеонов

Градът ражда красота, вълнение, спокойствие и музика. Едновременно. Обичам да потъвам в това море от звуци и разкази, прокраднали се от ъглите, малките недодялани улички, широките булеварди със свистящи коли-електрони. Градът е голям, като света и малък като него. Хората се търсят в града, в автобуса, в трамвая. Искам да им помогна да се намерят, чрез историите, които самите те не знаят, че мог...

Виж профила

Още по темата: