Сантана припадна на сцената по време на концерт

мин. четене

Легендарният китарист Карлос Сантана е припаднал на сцената по време на концерта му край Детройт, Мичигън. Медицински персонал е помогнал на 74-годишният музикант и той е бил транспортиран до местна болница за последващи изследвания, съобщи Би Би Си.

Роденият в Мексико Сантана написа по-късно във Фейсбук, че е забравил да пие вода и да се храни и е припаднал от дехидратация. Мениджърът му Майкъл Врионис обяви, че музикантът се чувства много по-добре,но концертът му, планиран за сряда в Бъргетстаун, Пенсилвания, ще бъде отложен за по-късна дата.

Представители на 10-кратния носител на награда Грами обявиха, че той "е станал жертва на изтощение, дължащо се на лятната жега и дехидратация“. Сантана и групата му са на турне в Северна Америка с шоуто им Miraculous Supernatural show. Бандата нашумя през 60-те и 70-те години на миналия век със смесица от рок и латиноамерикански джаз. Сред най-големите хитове на Сантана бенд са Black Magic Woman, The Game of Love and Oye Como Va.

Сантана е считан за един от най-великите китаристи на нашето време с разпознаваемия му стил на свирене и характерния звук на китарите му. Принс го наричаше „по-голям инфлуенсър от Джими Хендрикс“, защото по думите му, свирел по-чисто от него.

През 1998 г. Сантана беше въведен в Залата на славата за Рок енд рол, а през 2015 г. списание „Ролинг Стоунс“ го постави под № 20 в списъка на 100-те най-велики китаристи на всички времена.

Миналия февруари Сантана даде положителен тест за Ковид-19 и отмени няколко свои концерта.

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: