Tool, неновата им песен и новото им видео

мин. четене

Гледахте ли част от новото видео на Tool? Няма как да сте го гледали цялото, защото са пуснали само част от него. Ставаме свидетели на типичното изкривено чувство за хумор на групата, която от първото слушане те прави изключително най-духовния човек на планетата и фен на прогресив рока до гроб.

Tool записаха нова версия на едно от първите си парчета - Opiate, остро критикуващо монотеистичните религии. Определено е имало защо да го презапишат. Просто звучи по-добре. Има приятно бас интро и интимна инструментална пауза, която мирише на мистика, отново в типично техен стил. Запазена е и суровостта на оригинала.

Видеото, разбира се, е абсолютно извратено, изпълнено със символика от кошмарите, които сънуваш, когато имаш температура. Страхотно е! Няма да има повече спойлери, просто си го пуснете.

Цялата песен можете да чуете ТУК, a на ето този линк, можете да видите къде из Европа, психиделичните рокери от Марс ще свирят на живо и да си направите една музикална екскурзия. Аз може би ще се метна до Краков!

Spiral out!

За автора:

Никола Симеонов

Градът ражда красота, вълнение, спокойствие и музика. Едновременно. Обичам да потъвам в това море от звуци и разкази, прокраднали се от ъглите, малките недодялани улички, широките булеварди със свистящи коли-електрони. Градът е голям, като света и малък като него. Хората се търсят в града, в автобуса, в трамвая. Искам да им помогна да се намерят, чрез историите, които самите те не знаят, че мог...

Виж профила

Още по темата: